Найдорожчі годинники у світі: ТОП-5 моделей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найдорожчі годинники у світі: ТОП-5 моделей

Особисті фінанси
6851
Ціни на ці брендові аксесуари досягають десятків мільйонів доларів. При цьому роль приладу виходить далеко за рамки банального відліку часу. Дорогий годинник – це показник високого матеріального і соціального становища його власника.
1. $26 млн — безперечна першість в рейтингу найдорожчих наручних годинників належить моделі швейцарської компанії Jaeger-LeCoultre. Не дарма аксесуаром цієї марки прикрашено зап’ястя самої Єлизавети II. Оцінюваний в таку нечувану суму годинник Manchette з серії Joaillerie 101 маэ ручний підзавод. Його браслет, майстерно виконаний з білого золота, налічує 576 діамантів і 11 каменів онікса.
2. $25 млн — трохи дешевше за Jaeger-LeCoultre оцінюються елітні годинники 201-carat Chopard, які радше схожі на розкішну ювелірну прикрасу, ніж на прилад, що показує час. Браслет годинника практично повністю складається з діамантів, в розсипу яких сховався невеликий циферблат. Навколо нього поміщено тріо великих діамантів, виконаних у формі серця, загальною вагою під сорок карат. Вага всіх коштовних каменів, яких в годиннику налічується не більше не менше 874, становить 200 карат.
3. $5,63 млн – саме за стільки в 2010 році було куплено наручний годинник виробництва швейцарського годинникового гіганта Patek Philippe. Мова йде про модель під назвою Reference, випущену в 1943 році. Її золотий корпус декорований більш ніж двадцятьма дорогоцінними каменями. Годинник відстежує місячні фази і мають вічний календар. Як і вся елітна продукція Patek Philippe, годинники відрізняються ідеальною механікою і безпрецедентною надійністю.
4. $2,755 млн — це ціна моделі Secret Watch with Phoenix виробництва фірми Cartier. Годинник має унікальний дизайн: він виконаний у вигляді фігури міфічного Фенікса. Тіло птиці всипане більш ніж трьома тисячами діамантів сумарною вагою 80,13 карат. Для очей використані діаманти в поєднанні з грушоподібними смарагдами.
5. $2,7 млн — цю суму повинні заплатити ті, хто бажає володіти наручним годинником з найскладнішим в історії механізмом. Це творіння компанії Franck Muller має в своєму складі 1483 деталі. Модель Aeternitas Mega 4 оснащена трьома дюжинами функцій, 25 з яких виведено на циферблат, де налічується в цілому 19 активних стрілок. Годинник дозволяє стежити за часом відразу в трьох годинних зонах. В його арсеналі — унікальний 999-денний календар і Вестмінстерський бій.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас