Київ посів шосте місце у світовому рейтингу ефективності інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ посів шосте місце у світовому рейтингу ефективності інвестицій

Казна та Політика
726
За рентабельністю інвестицій з точки зору ефективності залучених ресурсів Київ увійшов у десятку європейських міст.
Такі дані за результатом рейтингу прибутковості інвестицій склав та оприлюднив Foreign Direct Investment Magazine, що входить у групу Financial Times, повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.
«Для ранжування оцінювався бюджет, кількість персоналу офісу, що працює над залученням прямих іноземних інвестицій, та їхній розмір за звітний рік. Дані для моніторингу збирались із відкритих джерел та аналізувались за допомогою онлайн інструменту відстеження прямих іноземних інвестицій fDi Intelligence», – зазначив Поворозник.
За його словами, очолило рейтинг місто Вільнюс, де агентство із залучення інвестицій Go Vilnius працює з 2006 року. У жовтні 2018 року американський інтернет-гігант Google відкрив у литовській столиці офіс та заснував дочірню компанію. У лютому 2018 року тут же данський банк Danske Bank відкрив центр ІТ-послуг, створивши 800 робочих місць.
Друге місце посів Мадрид із більшістю інвестиційних проектів у галузі державно-приватного партнерства, яке досить активно підтримується іспанським урядом.
«Столичне Комунальне підприємство «Київське інвестиційне агентство», підпорядковане Департаменту економіки та інвестицій КМДА, у 2017 та 2018 роках залучило 1,1 млрд грн інвестиційних коштів. Сьогодні 30 співробітників КІА працюють над впровадженням 58 проектів, серед яких будівництво медичних центрів, дитячих садочків, шкіл та об’єктів транспортної інфраструктури», – підкреслив Поворозник.
Також у топ-10 рейтингу увійшли адміністративний центр Воєводина (Республіка Сербія), Ньюкасл-апон-Тайн у Великій Британії, польське місто Познань та місто Пловдів (Болгарія).
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас