Дві третини українців вважають, що держава заважає малому і середньому бізнесу - соцопитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дві третини українців вважають, що держава заважає малому і середньому бізнесу - соцопитування

Казна та Політика
504
Майже 40% українців хотіли б мати власну справу, і ще 10% вже є власниками свого бізнесу, свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою “Рейтинг”.
Водночас, половина опитаних не висловлюють таких прагнень, а в червні 2018 року їх було значно менше – лише 41%.
При цьому роль держави в розвитку економіки більшість опитаних (64%) перш за все бачать в забезпеченні рівності доходів і соціальної справедливості, а не встановленні свободи розвитку і чесних правил конкуренції. За останню тезу виступають 27% респондентів. При цьому кількість прихильників соціальної рівності помітно збільшилася з в червня минулого року, коли становило 48%.
Дві третини опитаних схильні вважати, що держава заважає діяльності малого і середнього бізнесу в Україні. Лише 7% вважають, що влада сприяє розвитку підприємництва, і 14% – що вони поки не втручаються в діяльність підприємців.
57% вважають, що потрібно залишити спрощену систему податків, оскільки вона стимулює розвиток бізнесу. Лише 19% підтримують ліквідацію такої податкової системи, адже вона дозволяє уникати сплати податків.
77% опитаних підтримують зниження банківських кредитних ставок для малого бізнесу. Лише 9% таку ідею не схвалюють, і 14% – не змогли відповісти
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас