Я не злізу з постачальників газу, доки не поставлять усім лічильники - Гройсман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Я не злізу з постачальників газу, доки не поставлять усім лічильники - Гройсман

Енергетика
1241
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман вимагає, щоб українців повністю забезпечили лічильниками тепла і газу, а місцева влада подбала про модернізацію мереж.
Про це він сказав на селекторній нараді з питань забезпечення населення централізованим теплопостачанням і формування тарифів.
“Тільки 80% мешканців країни мають повний облік тепла, 20% у нас – не облікований обсяг. Це мегаможливість для зловживань з обсягами постачання тепла”, – заявив прем’єр.
“По газу та ж проблема: близько 3 млн лічильників сьогодні відсутні в країні. Це 3 млн людей, якими можуть маніпулювати різними нормами споживання”, – додав він.
“Тому рішення уряду було зобов’язати НАК “Нафтогаз”, постачальні організації – встановити лічильники газу. Я не злізу з них доти, доки вони в цьому році не розпочнуть масштабну кампанію зі встановлення лічильників громадянам безкоштовно”, – сказав Гройсман.
Він обурився: “Майже 28 років незалежності – досі залишилася дірки по 20-30%, щоб туди зливати все, на чому можна маніпулювати й завищувати оплати. Тільки Хмельницький, здається, має 100% по теплу. Якщо Хмельницький може – чому інші міста не можуть?”
“Питання забезпечення 100% обліку тепла і газу – це пріоритетне завдання. За результатом сьогоднішньої наради це буде завдання перед кожною обласною і міською владою. Я буду публічно називати “героїв” – акцентуйте увагу на цих питаннях”, – сказав прем’єр.
Із приводу тарифів він також сказав: “Якщо в людини автономне опалення, то вона сплачує за фактично спожитий газ. Але коли людина сплачує за тепло і гарячу воду – і це найбільша питома вага в рахунку, – то не ціна газу має значення, а має значення ціна тепла і гарячої води в країні”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас