Комітет Європарламенту схвалив скасування переходу на літній і зимовий час з 2021 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комітет Європарламенту схвалив скасування переходу на літній і зимовий час з 2021 року

Казна та Політика
768
Комітет з питань транспорту Європарламенту проголосував за відмову від переходу на літній і зимовий час в Євросоюзі з 2021 року. Зараз це не означає, що Євросоюз відмовляється від переведення годинників-проект повинні підтримати ще Європарламент і країни-члени ЄС.
До голосування в Європарламенті, яке відбудеться найближчим часом, повинні врегулювати кілька питань про скасування сезонного переведення годинників. Однак зустріч міністрів транспорту країн ЄС відбудеться в червні.
“Нам потрібна довгострокова стратегія і загальноєвропейський гармонізований підхід, оскільки внутрішньому ринку і транспортному сектору буде потрібний певний час, щоб пристосуватися до змін”, – прокоментував депутат від Соціал-демократичної партії Німеччини Ізмаїл Ертуг.
За результатами онлайн-голосування в 2018 році Єврокомісія рекомендувала відмовитися від переведення годинників вже в 2019 році. Тоді 80% громадян ЄС підтримали ініціативу. Але в 2019 році вона фізично не може ввестися, тому що кожна країна Євросоюзу повинна провести власне внутрішнє голосування – на якому часі вони хотіли б залишатися надалі.
Перехід на літній і зимовий час в Євросоюзі було законодавчо врегульовано лише в 2002 році, щоб не виникало проблем, спричинених різним часом при роботі транспорту, повітряного та залізничного сполучення. Відтоді годинник переводять в останні неділі березня і жовтня.
В Україні переводити час на годину вперед влітку почали в 1981 році разом з іншими республіками СРСР.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас