Міжбанк: гривня почала вівторок з незначного зміцнення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: гривня почала вівторок з незначного зміцнення

Валюта
336
У вівторок на валютному ринку продовжиться зростання обсягів операцій і активності клієнтів. Ми очікуємо статистики торгів – не менше ніж 430-500 млн доларів при здійсненні 550-630 угод. Причини залишаться ті самі:
1) Період купівлі валюти під репатріацію дивідендів «дочками» іноземних компаній (перша декада кожного місяця);
2) “короткий” робочий тиждень. Останнім робочим днем буде четвер 7 березня, і компанії поспішають закрити свої валютні зобов’язання найближчим часом.
Фактор надходжень відшкодувань ПДВ на рахунки експортерів вже не є принциповим, оскільки основні перерахування на їхні рахунки вже були зроблені раніше.
Додасть пропозиції валюти на ринку і потреба у бізнесу провести розрахунки з персоналом за минулий місяць, сплатити орендні платежі і профінансувати поточні виробничі потреби в сировині та матеріалах. Гривня знову в дефіциті, і тому компанії будуть скидати валюту понад обов’язкові 30% валютної виручки.
Вже звично союзником гривні виступає готівковий ринок, де котирування продовжують тяжіти до зниження, а зростання обсягів здачі громадянами валюти перед 8 березня дає можливість обмінникам грати на обережне “пониження” курсу.
Коррахунки банків на ранок вівторка зросли на 1,18 млрд гривень – до 45,4 млрд, що розширить можливості спекулянтів розхитати курс, але їхні апетити стримуватиме черговий аукціон Мінфіну України з розміщення ОВДП.
Сьогодні – сам аукціон, завтра – розрахунки за купленими паперами. Висока прибутковість гривневих паперів приваблює іноземців, і вони частково скидають валюту для їх придбання.
В цілому, ми прогнозуємо на вівторок курс долара в межах коридору 26,72-26,88 гривень.
Нацбанк продовжить при надлишку пропозиції долара на торгах виходити на міжбанк в “анонімному” форматі інтервенції з його скупки через Matching.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,81 / 26,84
євро – 30,36 / 30,39
російський рубль – 0,4080 / 0,4085
На міжнародному валютному ринку forex валютна пара євро/долар вранці мала наступні значення котирувань 1,1327 / 1,1329
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас