Порошенко: будівництво додаткових енергоагрегатів перебуває в пріоритеті для держави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: будівництво додаткових енергоагрегатів перебуває в пріоритеті для держави

Енергетика
450
Президент України Петро Порошенко ознайомився з потужностями Ташлицької гідроакумулювальної електростанції (ГАЕС) в м. Южноукраїнськ Миколаївської області (входить разом з Южно-Українською АЕС та Олександрівською малою ГЕС до складу Южно-Українського енергокомплексу), де в ході спілкування з керівництвом електростанції і її працівниками запевнив у пріоритетності для держави будівництва додаткових енергоагрегатів.
Як повідомляє в понеділок увечері прес-служба глави Української держави, П. Порошенко підкреслив, що “держава визначає пріоритетним будівництво додаткових енергоагрегатів, в тому числі і на Ташлицькій ГАЕС, і на Дністровській ГЕС”. За його словами, “це ще дозволить підвищити частку атомної енергетики і зробити економіку України більш конкурентоспроможною”.
Президент України відзначив важливу роботу підприємства.
“Насправді, я думаю, що роль, яку відіграє атомна енергетика, особливо в останні 4-5 років, коли ми збільшили в балансі енергоспоживання та енергогенерації частку атомної енергетики в 60-61%, це означає величезний внесок атомників в енергетичну безпеку держави і диверсифікацію енергозабезпечення”, – зазначив П. Порошенко.
“Те, що ми вижили без російського газу – вагомий внесок атомної енергетики”, – підкреслив Президент.
Южно-Український енергетичний комплекс – єдине в Україні підприємство, де комплексно використовуються базові ядерні і маневрені гідро- та гідроакумулювальні потужності. До його складу входять Южно-Українська АЕС, Олександрівська ГЕС і Ташлицька ГАЕС. Щорічно енергетичним комплексом на Південному Бузі виробляється 17-20 млрд кВт-год. електроенергії, що становить приблизно 10% загального виробництва електроенергії в країні і близько 20% її генерації на українських атомних електростанціях.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас