В оборонній сфері виявили фінансові порушення майже на 90 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В оборонній сфері виявили фінансові порушення майже на 90 млн грн

Казна та Політика
308
В оборонній сфері України з 2016 року до початку 2018 року виявили фінансові порушення майже на 90 млн грн.
Про це йдеться в публічному звіті Державної аудиторської служби України за 2018 рік.
Під час ревізії діяльності Міністерства оборони і 27 об’єктів, що належать до його сфери управління, в зазначений період часу відбулися фінансові порушення, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 88,1 млн грн.
Також Держаудитслужба вказала на інші недоліки у фінансово-господарській діяльності оборонної сфери. Зокрема, встановлено факти незаконного використання понад 52 тис. га земель на балансі Міноборони – зокрема, відсутність правовстановлюючих документів на земельні ділянки призвела до їх безповоротної втрати.
Наприклад, в Хмельницькому самовільно захопили і вилучили майже 300 га земель, призначених для квартирно-експлуатаційних відділів, а в Полтаві та Харкові – майже по 800 га. Загальна сума цих земель оцінюється в понад 1,6 млрд грн.
Також оборонне відомство не змогло повернути понад 90 млн грн від своїх боржників через нездатність довести недотримання ними умов договорів. Ще Держаудитслужба встановила, що в ЗСУ поставляли неякісне вугілля і димову суміш на суму 9 млн грн.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас