Гройсман сказав, що саме гальмує українські реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман сказав, що саме гальмує українські реформи

Казна та Політика
2343
Україна рухається в правильному напрямку реформ. Але істотним гальмом на шляху змін є помилки минулого, і перш за все – великий державний борг, накопичений в період 2005-2013 років.
Про це сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в інтерв’ю німецькому виданню Die Welt.
“Надзвичайно важливою є не тільки єдність з Європейським Союзом, а й той факт, що Україна стає сильним демократичним і сильним економічним партнером. Звичайно, нам потрібна підтримка. Але ми не просимо подачок. Ми говоримо, що ми є частиною демократичного світу. Ми — велика європейська країна”, – сказав Гройсман.
Він підкреслив, що в країні змінюється система управління на різних рівнях, реформується сектор енергетики, інфраструктури, пенсійної системи, системи охорони здоров’я та освіти.
“Для полегшення ведення бізнесу, в тому числі іноземними компаніями, протягом останніх трьох з половиною років ми провели більшу дерегуляцію систем, ніж це було за останні 20 років – а саме скасували понад 700 обмежувальних нормативних актів”, – додав прем’єр.
Також він зазначив, що істотним гальмом на шляху змін є “помилки минулого”, і перш за все – великий державний борг, накопичений в період з 2005 по 2013 рік. Цей борг потрібно відшкодовувати. І одночасно потрібно зберігати динаміку економічного підйому, підкреслив Гройсман.
“Ось чому нам потрібна підтримка міжнародної спільноти з метою збереження нашої позиції і продовження наших реформ. Те, що я особисто хотів би бачити — це більш активна позиція наших партнерів з цих питань… Нам потрібні більш дешеві та ефективні фінансові інструменти. За допомогою цих інструментів ми зможемо бути більш ефективними, зростати швидше і стати більш стабільним і міцним партнером”, – підкреслив прем’єр.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас