НБУ оштрафував "Мегабанк" на 6 мільйонів за переведення коштів у готівку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ оштрафував "Мегабанк" на 6 мільйонів за переведення коштів у готівку

Фондовий ринок
1579
Національний банк України (НБУ) після перевірок з питань запобігання відмиванню нелегальних доходів і фінансуванню тероризму оштрафував ПАТ “Мегабанк” на суму 6,2 мільйона гривень.
Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.
Згідно з повідомленням, в лютому “Мегабанк” оштрафований за здійснення ризикової діяльності у сфері фінансового моніторингу, а також неналежне виявлення публічних діячів.
“Вона (діяльність – ред.) полягає, зокрема, у проведенні банком фінансових операцій з видачі готівкових коштів групі фізичних осіб – клієнтів банку на загальну суму близько 211,8 млн грн, характер яких дає підстави вважати, що вони можуть бути пов’язані з конвертацією (переказом) безготівкових коштів у готівку”, – сказано в повідомленні.
Перевірка встановила, що спочатку ці гроші надходили на їхні рахунки з рахунку юрособи-клієнта банку, як надання кредитів на суму від 4,2 млн грн до 10,3 млн грн.
“Водночас реальних доходів фізичних осіб було недостатньо для погашення відповідних кредитних зобов’язань. Натомість погашення кредитів здійснювалося виключно двома юридичними особами-клієнтами банку, за якими є ознаки фіктивності”, – пояснили в НБУ.
Зазначається, що також за підсумками перевірок у лютому НБУ виніс письмове застереження АТ “Комерційний банк” Земельний Капітал – за незабезпечення виявлення фінансових клієнтів банку, зокрема, публічних діячів та їх близьких осіб.
Також НБУ виявив невиконання банком низки обов’язків. Мова йде про забезпечення переоцінки ризиків клієнтів, порушення порядку реєстрації фінансових операцій, невчасне надання інформації спеціально уповноваженому органу.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас