Берлін витрачатиме 2 мільярди євро на рік на громадський транспорт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Берлін витрачатиме 2 мільярди євро на рік на громадський транспорт

Світ
385
Муніципалітет Берліна ухвалив новий транспортний план, який передбачає фінансування громадського транспорту на безпрецедентні 28,1 мільярда євро до 2035 року. Тобто щороку витрачатиметься по два мільярди євро.
Про це повідомляє CityLab.
Видання зазначає, що таку суму можна порівняти хіба що з наймасштабнішими транспортними проектами європейських мегаполісів. Наприклад, Grand Paris Express, що передбачає будівництво додаткових 65 станцій паризького метро, коштує 24,5 мільярда євро. А бюджет нової 120-кілометрової гілки Crossrail у Лондоні, що має відкритися восени, складає 17,5 мільярда євро. При цьому населення Берліна принаймні вдвічі менше, ніж населення Лондона або Парижа.
Транспортний план Берліна передбачає передусім розширення трамвайної мережі, охоплення якою бракує у західній частині міста. Загальна довжина колій має зрости з 194 кілометрів до 267 кілометрів. Водночас скоротиться інтервал між рейсами завдяки збільшенню кількості рухомого складу майже на 40%.
Також значно розшириться мережа міських електричок S-Bahn, переважно на півночі міста. Планують використовувати старі залізничні колії замість будівництва нових.
Автобусну систему очікує повне перезавантаження. До 2030 року Берлін планує замінити весь рухомий склад на електробуси. Інтервал руху між ними не перевищуватиме 10 хвилин.
На маршрути з малим пасажиропотоком планують запустити муніципальні маршрутки – мікроавтобуси, які зупинятимуться на вимогу. Передбачається, що пасажири зможуть також викликати маршрутки з депо, за принципом таксі. Враховуючи декларовану Берліном відмову від дизельного і бензинового транспорту, можна очікувати, що мікроавтобуси також будуть електричними.
За матеріалами:
Хмарочос
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас