У МЕРТ пояснили, що є дієвим інструментом економічного зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МЕРТ пояснили, що є дієвим інструментом економічного зростання

Казна та Політика
651
Цифровізація економіки і суспільства є дієвим інструментом економічного зростання.
Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.
“Це (цифровізація економіки і суспільства – ред.) дієвий інструмент економічного зростання, який створює широкі можливості для залучення сучасних передових технологій у всі галузі економіки і життя. Цифровий ринок дозволить створити успішну торгівлю, кращу безпеку, залучити більше можливостей для підприємців і кращі умови для життя громадян”, – сказав міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.
Він нагадав, що Україна вже є частиною процесу цифрової трансформації, який включає в себе розвиток новітніх технологій зв’язку, кібербезпеки, зменшення плати за послуги міжнародного роумінгу з країнами Східного партнерства та ЄС, розвиток цифрової інфраструктури та електронну торгівлю.
Перший віце-прем’єр-міністр зазначив, що з 2018 року Україна приєдналася до двоетапної оцінки Дорожньої карти інтеграції в Єдиний цифровий ринок ЄС, яку проводить Єврокомісія.
“Україна готова рухатися в цьому напрямку навіть далі, ніж це передбачено Угодою про асоціацію з ЄС. Найбільш важливими й актуальними напрямками цифровізації є кібербезпека, розвиток інновацій, електронного урядування та розвиток електронної торгівлі. У свою чергу це дозволяє розвинути українську цифрову інфраструктуру і ефективно поліпшити умови і якість життя людей по всій країні”, – зазначив Кубів.
Перший віце-прем’єр-міністр України закликав ЄС надати сприяння і підтримку Україні щодо розвитку цифрової інфраструктури, яка є основою для подальших процесів цифровізації.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас