День фінансів, 28 лютого: акції Apple в Україні, нові норми споживання газу, причини відмови в субсидії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 28 лютого: акції Apple в Україні, нові норми споживання газу, причини відмови в субсидії

763
Четвер, 28 лютого. Про те, як економлять українці, чому можуть відмовити в субсидії, і скільки країн можна відвідувати без віз.
Акції Apple в Україні. 25 лютого 2019 року набули чинності зміни до правил центрального депозитарію, завдяки яким на ринок цінних паперів України вперше виводяться акції Apple. Зараз акції компанії перебувають в Україні на рахунку у професійного учасника. Розпочато процедуру отримання дозволу від НКЦПФР на допуск до обігу на українському фондовому ринку.
Відмовили в субсидії? У КМДА пояснюють чому. За словами прес-служби, найчастіше відмовити в субсидії можуть через борг з комунальних більше ніж за 2 місяці. Також через те, що неправильно заповнили заяву на субсидію або декларацію про доходи і витрати. Третьою причиною називають несплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
НБУ планує обмежити використання готівки. На сайті НБУ розміщено проект постанови, який передбачає зниження граничної суми розрахунків готівкою суб’єктів господарювання з фізичними особами з нинішніх 50 тис. грн до 15 тис. грн. Нацбанк сподівається, що це допоможе зменшити тінізацію економіки і більше розвивати безготівковий сегмент.
120 “безвізових” країн для українців. У МЗС України заявляють, що вже більш ніж до 120 країн світу українці можуть в’їжджати за “безвізом”. “Ми активно працюємо над тим, щоб кількість країн, куди зможе подорожувати громадянин України без віз, зростала”, – коментує міністерство. Повідомляється, що найближчим часом заплановано додаткові консультації з Мексикою.
Нові норми споживання газу для українців. Уряд вкотре переписав норми споживання природного газу для населення. Тепер норма для людини, у якої газова плита і немає лічильника, – 3,28 куб м на місяць замість чинної норми 3,29 куб. м. На думку учасників ринку, така зміна має виключно технічний характер, щоб обійти рішення Окружного адміністративного суду Києва, який призупинив дію норми 3,29 куб. м.
На чому економлять українці. В Україні тільки 3% населення не шкодують грошей на покупки і послуги. 92% громадян економлять на своїх витратах. Research & Branding Group провела дослідження, яке показало, що починаючи з 2014 року українці стали більше заощаджувати на їжі, освіті, зв’язку, проїзді, лікуванні, одязі, відпустці і комунальних витратах. 2014 року не шкодували грошей на покупки і послуги 18%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас