Порівняли вартість м'яса в регіонах України
Найдорожчий м’ясний кошик купують кияни. Найдешевший кошик у Тернопільській обл.
“Асоціація постачальників торговельних мереж порахувала вартість кілограму яловичини, свинини, курячого філе й тушки, сала, вареної ковбаси першого ґатунку, мороженої риби й десятку яєць. Найбільше – 755 гривень за набір продуктів платять у столиці. Найменше – 625 гривень – у Тернопільській області”, – написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
Найдорожчий м’ясний кошик крім Києва, продають у Київській, Закарпатській, Чернівецькій та Луганській обл. Найдешевший – у Волинській, Чернігівській, Львівській і Черкаській обл.
“Найдорожче яловичина коштує у Києві – 145 гривень за кілограм. Найдешевше – у Донецькій області. Кілограм продають по 115 гривень. На Закарпатті свинину продають по 125 гривень. У Тернопільській області – 103 гривні. Крім того, у регіоні найдешевше по Україні сало – 52 гривні. Найдорожче продукт коштує у столиці – 118 гривень”, – говорить Дорошенко.
Найдешевша курятина на Дніпропетровщині. Філе коштує 99 грн/кг. У Луганській обл. – 113 грн/кг. Кілограм мороженої риби у Закарпатській обл. продають по 81 грн. В Одеській – 68 грн. Найдешевші яйця у Львівській обл. – 22 грн за десяток. У Харківській за десяток просять 28 грн.
За матеріалами: Газета по-Українськи
Поділитися новиною