Тігіпко пояснив, для чого купив у Порошенка "Кузню" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко пояснив, для чого купив у Порошенка "Кузню"

Фондовий ринок
2097
Бізнесмен Сергій Тігіпко розповів, що планує побудувати в Києві на територіях заводу “Кузня на Рибальському” житловий масив і великий торгово-офісний центр.
За словами Тігіпка, він розглядає “Кузню на Рибальському” не тільки як промисловий, але й як комплексний девелоперський проект. Бізнесмен додав, що виробництво заводу переноситися не буде, проте, великі площі на Рибальському півострові не задіяні у виробничих цілях і використовуються неефективно.
“Ось на цій території ми і плануємо розпочати найближчим часом масштабний будівельний проект. Швидше за все, це буде житловий масив – зі школами, дитячими садками, комерційною нерухомістю. Що ж стосується ділянки в 9 га біля залізничного вокзалу, то на ньому плануємо побудувати великий торгово-офісний центр”, – сказав він.
Завод Кузня на Рибальському (раніше Ленінська Кузня) був створений в 1862 році. У 1995 році його придбав Петро Порошенко, бізнес-активами якого управляє фонд Прайм Ессетс Капітал.
З початком війни на Донбасі завод освоїв виробництво нових розробок оборонного призначення. Там випускають бойові модулі і бронемашини, а також гранатомети і зенітні установки. З 2016 року Кабінет міністрів дозволив заводу здійснювати експорт товарів військового значення. Це допомогло підприємству, яке щорічно несло багатомільйонні збитки, збільшити замовлення. У 2017 році його прибуток склав 18,6 млн грн, а виручка – 776 млн грн.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас