ЄС планує виділити Україні до €50 мільйонів на підтримку децентралізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС планує виділити Україні до €50 мільйонів на підтримку децентралізації

Казна та Політика
147
Європейський Союз виділить Україні до 50 млн євро для впровадження другої фази програми «U-LEAD з Європою», відповідну угоду готують до підписання.
Про це заявив віце-прем’єр-міністр міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко на зустрічі з комісаром ЄС з питань європейської політики сусідства і переговорів щодо розширення Йоханнесом Ханом, повідомляє портал Децентралізація.
«Вдячний європейським партнерам за системну підтримку децентралізації. Друга фаза програми «U-LEAD з Європою» повинна бути максимально активною, гнучкою і ефективною, оскільки в новому етапі реформа, з одного боку, матиме багато викликів і завдань, з іншого – обмежений час на реалізацію. Завдання – створити всі правові умови для проведення місцевих виборів у 2020 році на новій адміністративно-територіальній основі», – зазначив Зубко.
Він уточнив, що основним фокусом другої фази Програми будуть регіональна політика, зокрема впровадження сучасної системи моніторингу та оцінки регіонального розвитку, підтримка мережі агентств регіонального розвитку; поліпшення доступу громадян до адміністративних послуг; навчання лідерів громад; підтримка інноваційних інфраструктурних проектів в ОТГ.
Віце-прем’єр-міністр представив єврокомісару результати і досягнутий прогрес за 5 років впровадження реформи. Зі свого боку, Хан зазначив чималі успіхи децентралізації в Україні, а також високі темпи її впровадження.
Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею і Швецією, підтримує реформу децентралізації в Україні та її секторальні напрямки.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас