Кроки, що допомогли Грузії посісти 6 місце в рейтингу легкості ведення бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кроки, що допомогли Грузії посісти 6 місце в рейтингу легкості ведення бізнесу

Казна та Політика
2893
З 2004 по 2011 рік у Грузії проводилися реформи, які сприяли розвитку країни. Реформувалось все: антикорупційне законодавство, поліція, суди, податкова тощо. Проводилась валютна лібералізація. З 26 податків, які діяли до 2003 року, в 2008-му залишилося всього 6.
Як розповів 27 лютого Павло Міхневич, керівник відділу продажів ОРБІ ГРУП, на другому Валютному Форумі, – податки з нерухомості сьогодні повністю скасовані в Грузії. Також є закон про економічну свободу, який забороняє уряду переглядати ставки чинних податків і додавати нові податки без проведення референдуму.
“Країна зняла всі обмеження на інвестиції. Зацікавлена ​​в грошових переказах, зберіганні грошей нерезидентами. Все це сприяло рейтингам Грузії. Зараз країна посідає 6 місце в рейтингу легкості ведення бізнесу”, – сказав Міхневич.
Також не обійшлося без реформ державних інститутів. У Грузії з реформами скоротили кількість міністерств, державних структур з 50 скоротили до 30. Удосконалили і роботу банків з клієнтами.
“Процедура відкриття рахунку, подачі заявки на іпотечний кредит, може проходити по скайпу. Клієнт може проходити співбесіду перебуваючи в Києві. Єдиний документ, який вимагає Грузія – це закордонний паспорт. Не потрібні довідки про доходи, майно”, – зазначає Міхневич.
За його словами, на території країни є 16 банків загалом і 15 з них з прибутком. Всі банки комерційні. Загальні доходи банків у Грузії за 2018 рік – 1,3 млрд дол.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас