ЄБРР поновить фінансування відновлюваної енергетики в Україні після ухвалення закону про «зелені» аукціони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР поновить фінансування відновлюваної енергетики в Україні після ухвалення закону про «зелені» аукціони

Енергетика
451
Європейський банк реконструкції та розвитку готовий відновити кредитування проектів з будівництва сонячних та вітрових електростанцій після ухвалення Верховною Радою та підписання Президентом законопроекту No8449-д про «зелені» аукціони.
Про це під час конференції в парламенті повідомила старший банкір Департаменту електроенергетики ЄБРР в Україні Ольга Єрьоміна.
«Щойно закон, який запроваджує нову систему підтримки відновлюваної енергетики через механізм проведення аукціонів, буде ухвалено, ми будемо готові активно розпочати підготовку нового рамкового фінансування для продовження підтримки проектів у сфері відновлювальної енергетики», – сказала вона, додавши, що сподіватиметься на ухвалення і підписання закону Президентом у найближчі тижні.
За словами Ольги Єрьоміної, невдовзі банк надасть кредитування тим проектам, які розпочалися раніше.
Верховна Рада 20 грудня 2018 р. ухвалила в першому читанні законопроект No8449 про впровадження нового механізму державної підтримки в сфері альтернативної енергетики, а саме механізму аукціонів.
Згідно проекту закону, починаючи з 2020 р. обв’язковими для участі в аукціонах будуть проекти з будівництва СЕС потужністю від 10 МВт та вітрових – 20 МВт. В подальшому сфера проведення аукціонів буде розширюватися: в 2021- 2022 р. цей механізм буде обов’язковим для сонячних станцій потужністю від 5 МВт та вітрових – від 20 МВт, а з 2023р – СЕС 1 МВт та ВЕС 3 МВт.
За матеріалами:
EcoTown
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас