Нацбанк Польщі оприлюднить дані про зарплати співробітників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк Польщі оприлюднить дані про зарплати співробітників

Світ
335
Президент Польщі Дуда підписав нову редакцію закону про заробітну плату в Національному банку Польщі. Поправки у законі передбачають, що дані про винагороду голови НБП, його заступників, членів ради директорів і директорів будуть загальнодоступними.
Про це повідомляє Радіо Польща.
Прес-секретар президента Польщі Блажей Спихальський у коментарі зазначив: “Президент неодноразово публічно підкреслював, що Національний банк Польщі є частиною системи державного управління в Польщі, тому до всіх елементів цієї системи слід ставитися однаково”.
Згідно з новим законом, голова НБП повинен буде протягом 30 днів опублікувати інформацію про заробітну плату в банку за 1995-2018 роки.
Раніше були опубліковані дані про зарплати співробітниць голови НБП Адама Глапіньського. Згідно з цією інформацією, керівник департаменту комунікацій та реклами Мартіна Войцеховська та директор канцелярії голови НБП Каміля Сукенник заробляють – разом з преміями і бонусами – близько 65 000 злотих (15 тис. євро) на місяць. У прес-службі Банку категорично спростували ці повідомлення, але розкрити доходи згаданих осіб не погодилися, оприлюднивши лише середній заробіток у банку – не більше ніж 36000 злотих (8370 євро).
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас