Зубко назвав головну мету України у наступні п’ять років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зубко назвав головну мету України у наступні п’ять років

Казна та Політика
738
Головна ціль держави на наступні п’ять років – це рівний розвиток регіонів, вирівнювання можливості регіонів за якістю життя, конкурентоспроможністю.
На цьому наголосив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.
«Наше ж завдання – вирівняти можливості регіонів як за якістю життя, так і конкурентоспроможністю регіонів, що дозволить залучати інвестиції, розвивати власну податкову базу і надходження», – підкреслив він
Як зазначив Зубко, що сьогодні в Україні міста-мільйонники, на відміну від районних центрів і сіл, мають великі можливості – податки, якісна освіта, медицина, адміністративні послуги тощо.
За його словами, йдеться про два ключові напрямки щодо розвитку регіонів.
«Це розвиток людського потенціалу, який базується на якості життя, якості послуг і довкілля. І другий – індекс конкурентоспроможності регіонів, а це якість інфраструктури, підготовки кадрів і інвестиційного клімату. Для досягнення цих цілей ми напрацювали необхідну законодавчу базу, стандарти і фінансові інструменти, які вже почали впроваджуватись в регіонах завдяки реформі децентралізації», – сказав Зубко.
Він уточнив, що за 4 роки децентралізації зросли власні доходи місцевих бюджетів – до 291 млрд грн, збільшились надходження на утримання доріг місцевого значення – 14,7 млрд грн, допомога регіонам на впровадження інфраструктурних проектів з Державного фонду регіонального розвитку – 7,7 млрд грн, субвенція об’єднаним територіальним громадам – 2,1 млрд грн, за ініціативою Президента України в регіони спрямувались кошти на розвиток сільської медицини – 5,5 млрд грн.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас