Американцеві, який відсидів 40 років через помилку суду, виплатять $21 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американцеві, який відсидів 40 років через помилку суду, виплатять $21 млн

Світ
988
Американцеві, якого помилково звинуватили в подвійному злочині й майже 40 років тримали в ув’язненні, виплатять компенсацію в розмірі 21 мільйон доларів.
Про це в неділю, 25 лютого, повідомило ABC News.
“Неправомірно засуджений чоловік погодився на угоду з владою Каліфорнії та компенсацію у розмірі 21 млн доларів після того, як він провів 39 років у в’язниці за вбивство, якого він не скоював”, – йдеться в повідомленні.
У 1978 році Крейга Коулі засудили до довічного ув’язнення за вбивство своєї дівчини Ронди Віхт і її чотирирічного сина Дональда. Коулі провів за гратами 39 років.
Він був звільнений в листопаді 2017 року після помилування від тодішнього губернатора штату Джеррі Брауна. На момент звільнення Коулі було 70 років. Пізніше він був визнаний “однозначно невинним” у скоєнні злочину.
Тепер з місцевого бюджету Коулі отримає 4,9 мільйона доларів, а решта суми буде покрита за рахунок страхування та інших джерел.
Представники влади заявили, що ця угода дозволить уникнути тривалого судового процесу, який коштував би сторонам багато грошей і не є необхідним.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас