Набули чинності зміни до Конституції про курс на членство в ЄС і НАТО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Набули чинності зміни до Конституції про курс на членство в ЄС і НАТО

Казна та Політика
190
Закон про закріплення у Конституції повноважень Верховної Ради, Президента та Кабінету Міністрів щодо реалізації стратегічного курсу України на набуття повноправного членства у Європейському Союзі та Організації Північноатлантичного договору (НАТО), а також про виключення з Основного закону можливості оренди іноземною державою військових баз в Україні набув чинності.
Він був оприлюднений в офіційній газеті Верховної Ради “Голос України” 20 лютого і набуває чинності з наступного дня після опублікування.
Цим законом преамбулу Конституції доповнено словами про підтвердження європейської ідентичності українського народу та незворотності європейського та євроатлантичного курсу України.
У свою чергу статті в тілі Конституції, які визначають повноваження парламенту, глави держави та уряду, доповнені положеннями про реалізацію стратегічного курсу України на набуття повноправного членства в ЄС і НАТО.
Крім того, законом виключається з Конституції п. 14 перехідних положень, який дозволяв використання на умовах оренди наявних військових баз на території України для тимчасового перебування іноземних військових формувань.
Без змін залишилася ст. 17 Конституції, яка забороняє розміщення іноземних військових баз на території України.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас