Swedbank потрапив у скандал з відмиванням російських грошей – ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Swedbank потрапив у скандал з відмиванням російських грошей – ЗМІ

Фондовий ринок
786
Один з найбільших банків Швеції Swedbank може бути замішаний у відмиванні понад 40 млрд крон (близько 4 млрд дол.) протягом восьми років. Як з’ясував шведський телеканал NVT, шахрайські дії, ймовірно, пов’язані з великим скандалом в Danske Bank.
За даними телеканалу, мільярди крон були відмиті через філії Swedbank і Danske Bank в країнах Балтії, зокрема в Естонії.
Журналісти стверджують, що отримали доступ до засекречених документів про транзакції між клієнтами цих двох банків в 2007-2015 роках. До клієнтів відносяться поштові фірми з юридичними адресами у Великій Британії і компанії без контактних даних, які не ведуть будь-якої діяльності.
З паперів банку виходить, що операції пов’язані з раніше розкритими махінаціями в Danske Bank. У розслідуванні йдеться, що клієнти Swedbank перевели близько 300 млн крон (більше 32,2 млн доларів) на рахунки 40 компаній зі співпадаючими адресами.
Також журналісти виявили дані про тисячі клієнтів банку з рахунками в країнах Балтії, зареєстрованих в Белізі і на Британських Віргінських островах, які часто називають “офшорним раєм”.
Нагадаємо, з 1 липня 2018 року прокуратура Естонії оголосила про порушення кримінального розслідування обставин відмивання грошей за участю співробітників відділення Danske Bank. У вересні банк опублікував результати перевірки 6,2 тисячі клієнтів естонського відділення, визнавши, що більшість з них можуть вважатися підозрілими.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас