Visa і MasterCard підвищують розмір абонплати для банків по всьому світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Visa і MasterCard підвищують розмір абонплати для банків по всьому світу

Фінтех і Картки
1898
З квітня 2019 року платіжні системи Visa і MasterCard вирішили підвищити розмір абонплати для емітентів дебетових і кредитних карток по всьому світу. У тому числі і для українських банків.
Про це повідомляє The Wall Street Journal.
За словами фінансового аналітика Василя Невмержицького, мова йде про щоквартальний внесок, який банкіри виплачують міжнародним системам як плату за використання ліцензії і технічну підтримку. Її піднімуть відразу на $5 тис. у разі Visa і на €5 тис. – MasterCard.
Експерти американського видання переконані, що підвищення розцінок негативно позначиться на бізнесі, бо продавці змушені будуть збільшити свої витрати. А зростання витрат в свою чергу спричинить підвищення цін на послуги і товари.
Однак українські банкіри не схильні драматизувати ситуацію. Вони стверджують, що таке підвищення хоч і є істотним – зараз фінустанови платять за цією статтею близько $10 тис. на квартал, – у випадку з великими банками значного збільшення витрат це не спровокує. До того ж ринок платіжних карток і еквайрингу в Україні висококонкурентний. Тож перекласти додаткові витрати на плечі торговців і їхніх клієнтів банкірам все одно не вдасться.
Втім, варто врахувати, що згадана абонплата далеко не єдина стаття витрат українських банкірів. Крім щоквартального, Visa і MasterCard беруть ще й кілька щомісячних платежів, а також комісійні з кожної транзакції. І якщо нинішнім переглядом тарифів справа не обмежиться, банки змушені будуть підвищувати і свої розцінки. Як мінімум, доведеться підняти тарифи на випуск та перевипуск карток для клієнтів.
За матеріалами:
BIN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас