День фінансів, 18 лютого: ще 50 років до Польщі, менш ніж 2 тижні до підвищення пенсій, Е-кабінет вже сьогодні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 18 лютого: ще 50 років до Польщі, менш ніж 2 тижні до підвищення пенсій, Е-кабінет вже сьогодні

660
Понеділок, 18 лютого. Якщо підвищення пенсій вже можна зустрічати з березня, то на економічний розвиток як у Польщі доведеться серйозно почекати.
Економіка як у Польщі вже через… 50 років. Міністр фінансів України Оксана Маркарова заявила, що після падіння 2014 року українська економіка стабілізувалася і повернулася до режиму постійного зростання. За її словами, якщо українська економіка буде розвиватися такими темпами, то наздожене Польщу лише через якихось 50 років. Щоправда, у Мінфіна «є плани і рецепти, щоб наздогнати швидше». Тішить одне: як показало наше опитування в каналі Telegram — навіть незважаючи на такий тривалий строк українці готові чекати і залишатися працювати в Україні.
У березні не тільки вибори. Вибори Президента України заплановано на 31 березня 2019 року. Але вже з 1 березня українцям обіцяють осучаснення пенсій — збільшення на 17-20%. Збіг? Більш того, обіцяють зробити такий крок щорічним. До речі, останнє осучаснення пенсій відбулося в жовтні 2017 року. До цього моменту 7 років не було жодного перерахунку та осучаснення пенсій.
“Номерок блатной – три семерочки”. Замовити індивідуальний номерний знак стало простіше. Як запевняють у МВС України, в процедурі замовлення та перезакріплення індивідуального номерного знака (ІНЗ) відбулися зміни, які допоможуть громадянам мінімізувати витрати часу, пов’язані з отриманням послуги. Нагадаємо, вартість послуги замовлення ІНЗ становить: 300 грн – три символи; 90 грн – кожен наступний (до восьми символів); 500 грн – графічний елемент.
“Голландський” не допоміг Брокбізнесбанку. 11 лютого Фонд гарантування провів «голландський» аукціон з продажу пулу активів Брокбізнесбанку балансовою вартістю 23,6 млрд грн. Покупців не знайшлося, хоча стартова ціна була 1,28 млрд грн, а під час торгів вона знижувалася до 257 млн грн (1% від балансової вартості). Нагадаємо, ФГВФО планує завершити ліквідацію Брокбізнесбанку в 2019 році.
Е-кабінети для фізосіб. Для фізичних осіб в Електронному кабінеті об’єднали сервіси в окремий Е-кабінет. Він надає такі можливості: доступ до реєстрації та даних про об’єкти оподаткування; доступ до сформованих податкових повідомлень; можна подавати декларації про майновий стан і доходи; отримувати відомості про суми виплачених доходів. Більше тут.
“Хрущовки” і “брежнівки” не в ціні. Минулого року найактивніше дорожчали будинки, побудовані після 1998 року і ті, які розташовані в центральних районах українських міст. А ось старі “хрущовки” і “брежнівки”, навпаки, або залишилися на тому ж ціновому рівні, або подешевшали на 2-3%. На початку нинішнього року найдешевше житло пропонували в Чернігівській області. При цьому найактивніше квадратні метри дорожчали в другій половині минулого року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас