Міністр фінансів назвала умови високого зростання економіки — Finance.ua

Міністр фінансів назвала умови високого зростання економіки

Казна та Політика
1093
Міністр фінансів України Оксана Маркарова назвала три умови високого зростання економіки: інвестиції, закон про концесії і бізнес-клімат в країні.
Про це вона сказала в інтерв’ю Радіо Свобода.
“Перше – це інвестиції. Тобто, якщо зараз ми залучаємо в різні роки 1,5 мільярда, 2 мільярди, 3 мільярди, 2,4 мільярда минулого року, то цього взагалі не достатньо для країни і для такої економіки, як наша. Це, можна сказати, абсолютно непомітно. Ці інвестиції повинні бути плюс 10 млрд. Для цього нам треба ефективно проводити приватизацію”, – говорить міністр.
Другою умовою вона назвала прийняття парламентом закону про концесії “для того, щоб ввести всі інструменти, які використовують наші європейські партнери та інші країни, для залучення інвестицій у публічний сектор”. “Тому інвестиції в інфраструктуру, як правило, приходять у формі приватно-публічних партнерств, або ми приватизуємо якісь речі. Це треба точно посилювати”, – вважає міністр.
“Третє – це бізнес-клімат. Безумовно, дерегулювання, яким займається Кабмін останні три роки, вже дає свої плоди. Ми просунулися дуже сильно в індексі ведення бізнесу. Тобто ми піднялися з 140-х місць до 71-го”, – розповіла Маркарова.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас