"Енергоатом" відмовився від російського обладнання для турбін на українських АЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Енергоатом" відмовився від російського обладнання для турбін на українських АЕС

Фондовий ринок
879
Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом”, в рамках програми імпортозаміщення, підписала контракт з найбільшим українським виробником і перейшла на використання обладнання українського виробництва для швидкохідних турбін на АЕС, відмовившись тим самим від устаткування з Росії.
Про це повідомила прес-служба НАЕК “Енергоатом”, посилаючись на підписаний 14 лютого договір з харківським підприємством “Турбоатом”.
“Державні підприємства НАЕК “Енергоатом” і АТ “Турбоатом”, у рамках програми імпортозаміщення, уклали угоду про закупівлю конденсатора для енергоблоку №3 Южно-Української АЕС”, – йдеться в повідомленні. Зазначається, що таким чином відбувається заміщення обладнання для швидкохідних турбін, розроблених Ленінградським металевим заводом (РФ), на сучасне обладнання від українського виробника “Турбоатом” – світового лідера з виробництва тихохідних турбоустановок.
Як зазначили в “Енергоатомі”, угода є знаковим для обох компаній, оскільки воно стосується імпортозаміщення російських комплектуючих на блоках українських атомних електростанцій. “Зараз в Україні працює п’ять російських турбін-мільйонників, і “Турбоатом” бере на себе всі зобов’язання з їх модернізації та обслуговування”, – повідомляє прес-служба, цитуючи слова генерального директора “Турбоатома” Віктора Суботіна.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас