День фінансів, 14 лютого: гаряча лінія з розмитнення, нові тарифи на тепло, субсидія через Укрпошту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 14 лютого: гаряча лінія з розмитнення, нові тарифи на тепло, субсидія через Укрпошту

549
Четвер, 14 лютого. Про те, як не втратити субсидію і що робити з переплатою за опалення.
Ціна розмитнення по телефону. ДФС відкрила гарячу лінію, де можна дізнатися цінову інформацію на авто з “єврономерами”. Щоб отримати телефонну консультацію, необхідно озвучити VIN-код автомобіля і календарний рік випуску. Працює call-центр щодня з 9.00 до 21.00.
Укрпошта почне доставляти субсидії. “Укрпошта” в березні-травні 2019 року в рамках реалізації пілотного проекту доставить монетизовані субсидії на оплату ЖКГ. Про нарахування субсидії компанія проінформує персональним повідомленням. Такі субсидії будуть приходити в день отримання пенсії.
Однак з субсидіантами-боржниками почнуть боротися. Органи соцзахисту відмовлятимуть у призначенні субсидій на наступний рік за наявності заборгованості за опалювальний період понад 340 грн і терміном більш ніж один місяць. Крім того, планується запровадити комбінований механізм контролю. Тобто, боржників, які отримували субсидію готівкою, переводитимуть на безготівкову форму отримання субсидій.
Нові тарифи на тепло. Кияни отримають у лютому нові платіжки за січень з підвищеними тарифами. Тарифи на опалення для споживачів з лічильниками – 1654 гривні за 1 Гкал. Тарифи на опалення для споживачів без лічильників – 38,50 гривень за кв. м в опалювальний. сезон.
Водночас у “Київтеплоенерго” уточнили щодо переплати за опалення. Переплати за опалення і гарячу воду, які утворилися при розрахунках з “Київенерго”, не будуть враховуватися новим постачальником. Тим, у кого після 1 травня 2018 утворилася переплата, радять звернутися до Київенерго для повернення коштів. На повернення переплати не мають права ті категорії громадян, у яких така переплата утворилася під час перерахунку субсидій.
В Україні підвищили пенсії. Чому? Розмір середньої пенсії в Україні в січні 2019 року збільшився до 2645,66 гривні. Це на 68,77 гривні більше, ніж було в жовтні 2018 року. У Мінфіні пояснюють це підвищенням мінімальної пенсії, ухваленою в 2017 році пенсійною реформою і, відповідно, “осучасненням” пенсій. Крім того, в 2019 році 1 липня відбудеться перерахунок пенсій у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму до 1564 грн і 1 грудня – перерахунок пенсій у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму до 1638 грн.
За матеріалами:
tid.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас