По всьому світу 700 мільйонів людей, які працюють, живуть за межею бідності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

По всьому світу 700 мільйонів людей, які працюють, живуть за межею бідності

Світ
570
Рівень безробіття в світі знизився, але умови праці для мільйонів людей залишаються незадовільними.
Про це йдеться в новій доповіді Міжнародної організації праці (МОП).
За даними доповіді, в 2018 році 3,3 мільярда людей у ​​світі мали роботу. Однак більшість із них при цьому отримували мізерну заробітну плату і працювали у тяжких умовах.
“Зайнятість – це ще не гарантія гідного рівня життя, 700 мільйонів людей у ​​світі живуть у бідності або навіть у злиднях, незважаючи на те, що у них є робота”, – розповів представник МОП Дам’ян Гримшоу.
У МОП ситуацію, що склалася, називають “дефіцитом гідної роботи” і попереджають, що багатьом країнам, швидше за все, не вдасться досягти Мети сталого розвитку номер 8 до 2030 року.
У МОП відзначають, що в питанні гендерної рівності на ринку праці не вдалося досягти майже ніякого прогресу. Лише 48 відсотків жінок працюють. Серед чоловіків цей показник становить 75 відсотків. При цьому 20 відсотків молоді в світі не працює і не навчається.
У доповіді МОП також повідомляється, що неформальна зайнятість, як і раніше, залишається на дуже високому рівні. 2 мільярди людей – близько 61 відсотка працівників – трудяться в неформальному секторі.
Водночас у Європі рівень безробіття опустився до найнижчої позначки за останнє десятиліття і буде продовжувати знижуватися аж до 2020 року.
У країнах Східної Європи число зайнятих людей трохи зменшиться в найближчі два роки, проте одночасно значно скоротиться і чисельність працездатного населення. Таким чином, тенденція збережеться – рівень безробіття буде знижуватися. У країнах Центральної Азії основною проблемою залишається зайнятість у неформальному секторі економіки – цей показник становить близько 43 відсотків.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас