Київ планує закупити понад 400 трамваїв, тролейбусів та електробусів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ планує закупити понад 400 трамваїв, тролейбусів та електробусів

Казна та Політика
375
До 2023 року Київ планує закупити понад 400 трамваїв, тролейбусів і електробусів.
Про це йдеться у міській цільовій програмі розвитку транспортної інфраструктури міста, яку погодили депутати на засіданні постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Київської міськради, передає Сьогодні.
“Загальний бюджет програми, розрахованої на п’ять років, – 76,4 млрд грн. Більшу частину – 69,8 млрд грн – фінансуватиме місто, решту суми плануємо отримати з держбюджету, від інвесторів і кредиторів. Значна увага – капітальному ремонту доріг. Також у програмі закладені витрати на будівництво нових станцій метрополітену. Їх за п’ять років має бути більш ніж 20. В рамках розвитку міського громадського транспорту повинні до 2023 року закупити понад 400 трамваїв, тролейбусів і електробусів”, – заявив голова постійної комісії з питань бюджету Андрій Странніков.
Крім того, програма пропонує сконцентруватися на постійній мобільності і, зокрема, зосередитися на інфраструктурі для пішоходів, велосипедистів і громадського транспорту.
У програмі запропоновано такий порядок пріоритетності учасників дорожнього руху: маломобільні групи населення, пішоходи, велосипедисти, громадський транспорт, вантажний транспорт, індивідуальний транспорт, що пересувається, індивідуальний транспорт, що стоїть.
“Пріоритет буде розвитку електротранспорту. Зокрема, пропонується об’єднати Лівобережну та Правобережну трамвайні мережі. Також планується встановити квоти на паркомісця в центрі, підвищити комфорт громадського транспорту. Це, на думку розробників цільової програми, мотивуватиме киян відмовлятися від власних автомобілів”, – зазначають у прес-службі міськради.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас