Українці активно наповнюють пенсійний фонд Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці активно наповнюють пенсійний фонд Польщі

Світ
1776
Близько одного мільйона громадян України роблять відрахування в пенсійний фонд Польщі.
Про це з посиланням на звіт системи соціального страхування (ZUS) республіки повідомило РАР.
“Близько 1,5 мільйона робочих з-за кордону, в основному з України, мають свої рахунки і роблять пенсійні відрахування”, – наводить агентство витяги зі звіту Іноземці в польській системі соцзабезпечення.
Згідно з польською статистикою, найбільша кількість мігрантів їде не з інших країн Євросоюзу, а з колишніх радянських республік – України, Білорусі, Молдови, Росії. З європейських держав головний постачальник мігрантів до Польщі – Румунія.
Більшість мігрантів – чоловіки у віці від 20 до 49 років, на їхню частку припадає 67,3% від усього потоку. При цьому три з чотирьох іноземців, згідно зі статистикою ZUS, приїжджають з України і працюють у Мазовецькому, Великопольському і Сілезькому воєводствах.
Польська влада відзначає, що за 10 років кількість мігрантів, зареєстрованих у системі пенсійного фонду, зросла майже в десять разів: із 65 тисяч іноземців у 2008 році до 569,1 тис. осіб у 2018 році. Основне зростання припало на період з 2014 року, тобто після революції в Україні, за чотири роки кількість зареєстрованих у системі іноземців зросла на 444,8 тис. осіб.
Згідно з даними ZUS, трудові мігранти сплачують страхові внески до пенсійного фонду в розмірі більше 3 млрд злотих на місяць (близько 0,79 млрд доларів). Середня заробітна плата іноземця в Польщі становить 2600 злотих (близько 685 доларів, або 45 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) за місяць.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас