В НБУ бачать передумови для пом’якшення монетарної політики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В НБУ бачать передумови для пом’якшення монетарної політики

Казна та Політика
565
Члени Комітету з монетарної політики Національного банку України вважають, що є підстави обговорювати пом’якшення монетарної політики.
Про це йдеться в “Підсумках дискусії членів Комітету з монетарної політики щодо рівня облікової ставки”, повідомляє прес-служба НБУ.
“Учасники засідання комітету відзначали і низку позитивних факторів, які дають підстави обговорювати пом’якшення монетарної політики у подальшому. Серед таких факторів – зниження ризиків макрофінансової стабільності внаслідок укладення нової програми співпраці з Міжнародним валютним фондом та отримання офіційного фінансування, сприятлива ситуація на валютному ринку та відновлення інтересу іноземних інвесторів до українських державних цінних паперів та зниження цін на імпортовані енергоресурси”, – йдеться в повідомленні.
Також окремі члени КМП акцентували увагу на потенційному позитивному впливі зниження облікової ставки на відновлення кредитування та скорочення дефіциту поточного рахунку платіжного балансу. Учасники засідання комітету відзначали, що зниження облікової ставки має відбуватися виважено і поступово і лише за умови послаблення інфляційних ризиків і прямування інфляції до цілі за траєкторією, що передбачена у макроекономічному прогнозі.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас