Amazon витратить півмільярда на створення безпілотного автомобіля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon витратить півмільярда на створення безпілотного автомобіля

Фондовий ринок
158
Компанія Amazon вкладає 530 мільйонів доларів у стартап, який розвиває технології автопілота і яким керують колишні інженери Google, Tesla і Uber.
Про це повідомляє The Verge.
 
Amazon давно розробляє власні дрони і вже випускала інтегровані з голосовим помічником Alexa приладові панелі для авто. Відомо також про плани компанії створити невеликого автономного робота для доставки Scout, і про її тестові вантажоперевезення вантажівками з автопілотом компанії Embark.
 
Тепер же інвестування півмільярда доларів у компанію Aurora Innovation стало першою публічною заявою Amazon про співпрацю з підприємством, яке розвиває технології автопілота для пасажирських авто.
 
“Унікальні знання, можливості та перспективи Amazon будуть корисні для втілення нашої місії”, – написала компанія Aurora в своєму блозі.
 
Примітно, що стартап було засновано в 2016-му колишнім керівником програми Google з автономних машин Крісом Урмсоном. Пізніше до нього приєдналися керуючий команди з автопілоту Tesla Стерлінг Андерсон і глава цього ж підрозділу в Uber – Дрю Багнелл.
 
Aurora націлена на розробку програмного забезпечення для автопілота, і компанія заявляла на початку 2018-го, що її першими клієнтами мають стати Volkswagen і Hyundai.
 
“Ми зустрічалися майже з кожною компанією, яка розробляє автопілот, від Детройта до Сінгапуру, але все одно повернулися до Кріса і його команди”, – писали інвестори Aurora з групи Sequoia Capital.
 
Через наявність фахівців з серйозних автомобільних і IT-корпорацій, Aurora позиціонує себе як компанія вищого класу на фоні багатьох інших розробників у цій сфері.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас