Ціна активів Фідобанку "на папері" у 5 разів вища за реальну - Фонд гарантування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна активів Фідобанку "на папері" у 5 разів вища за реальну - Фонд гарантування

14
Активи ПУАТ «Фідобанк» «на папері» коштували майже 9 млрд грн, а за висновками незалежних оцінювачів їхня вартість ледве перевищила 2 млрд грн.
Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.
“Вартість активів ПУАТ «Фідобанк» при оцінці виявилась майже у 5 разів нижчою за ту, що була показана у балансовій звітності банку: якщо «на папері» активи коштували майже 9 млрд грн, за висновками незалежних оцінювачів їхня вартість ледве перевищила 2 млрд грн”, – йдеться в повідомленні.
За словами директора департаменту розслідування протиправних діянь ФГВФО Катерини Мисник, однією з нетипових махінацій було переведення ПУАТ «Фідобанк» у липні 2015 р. на рахунок певної кіпрської компанії у BANK OF NEW YORK 3,8 млн доларів як роялті за використання товарного знаку банку.
Також, однією з перших і наймасштабніших шахрайських схем в ПУАТ «Фідобанк» стала псевдоінвестиційна діяльність навколо придбання його власником у 2013 р. «Ерсте Банку».
Також, нібито для поліпшення фінансового стану банку ПУАТ «Фідобанк» було прокредитовано на 1,5 млрд грн підконтрольні факторингові компанії, директорами яких були працівники служби безпеки ПУАТ «Фідобанк».
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас