У представництві ЄС відповіли, чи є в України шанси стати кандидатом у члени ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У представництві ЄС відповіли, чи є в України шанси стати кандидатом у члени ЄС

Казна та Політика
2629
У представництві Євросоюзу в Україні не впевнені, що Україна може стати кандидатом у члени ЄС до 2024 року, до членства Україну наближає виконання усіх пунктів Угоди про асоціацію з ЄС.
Про це повідомив прес-аташе представництва ЄС в Україні Давід Стулік.
Коментуючи рішення парламенту, який 7 лютого підтримав зміни до Конституції України, якими закріплюється курс на європейську інтеграцію та вступ до НАТО, Стулік сказав: «Будь-яка країна має суверенне право змінювати власну Конституцію за власним бажанням, і ми поважаємо вибір України та українського парламенту і поважаємо цей курс, який у цих змінах зазначений».
На питання, чи наближає це рішення Верховної Ради членство України у Євросоюзі, прес-аташе відповів:
«Як ви знаєте, на основі договору про заснування ЄС, будь яка європейська країна може подати заявку на членство в Євросоюзі, і ми в угоді про асоціацію разом з Україною визнали те, що Україна є європейською країною, і це було підтверджене на останньому саміті».
«Найважливіше зараз є Угода про асоціацію, її повне виконання наблизить Україну до європейських стандартів, які потрібні щоб стати членом ЄС», — наголосив Стулік.
На питання ведучого, чи є шанси в України стати кандидатом у члени ЄС до 2024 року, він відповів:
«Повторюся, будь-яка країна має повне право подавати заявку у той момент, у який вона захоче, але для членства у ЄС треба виконати певні умови».
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас