Airbus створить електролітак — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Airbus створить електролітак

Технології&Авто
839
Європейський авіабудівний концерн Airbus спільно з вченими Ноттінгемського університету Великобританії зайнявся розробкою перспективного електричного гоночного літака.
Як пише Flightglobal, концерн також став партнером-засновником перших у світі гонок електричних літаків Air Race E, які відбудуться в 2020 році.
Розробка гоночного електролітака дозволить інженерам Airbus вивчити можливості таких літальних апаратів, випробувати їх систему управління і механізми, в майбутньому почати виробництво пасажирських електролітаків.
Ноттінгемський університет розробляє машину з минулого року – співпраця з Boeing дозволить прискорити процес і підготувати літак до перегонів у 2020 році, пише видання.
У Air Race E братиме участь 8 літаків, – за аналогією з гонкою «Формули 1» – вони повинні будуть літати по кільцевій трасі на висоті 10 метрів і зі швидкістю 400 км/год.
Засновники гонок Air Race E вважають, що проект створення гоночного електролітака в перспективі підштовхне галузь електричної авіації до розвитку. Крім того, він дозволить створити нові технології живлення потужних електромоторів і розподілу енергії на борту літального апарата.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас