У Firefox 67 буде захист від майнінгу і система контролю сканерів відбитків пальців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Firefox 67 буде захист від майнінгу і система контролю сканерів відбитків пальців

Технології&Авто
248
У Firefox 66 з’явиться не тільки відключення автоматичного запуску відеороликів, а й відключення розширень у приватному режимі.
У наступній збірці планується додати функцію блокування скриптів для майнінгу криптовалют на сайтах, а також систему контролю сканерів відбитків пальців.
І якщо з першим пунктом все зрозуміло – криптомайнінг навантажує процесор, збільшує витрату енергії, знижуючи автономність ноутбука, то другий потребує пояснення.
Бізнес-ноутбуки давно вже оснащені сканерами відбитків пальців. На звичайних лептопах вони з’явилися недавно, приблизно в один час зі смартфонами. Як виявилося, зручна можливість використовувати відбиток замість пароля може потенційно бути небезпечною. Адже для ідентифікації пристрою сайти збирають досить багато даних: розмір і роздільну здатність екрана, мову інтерфейсу, Plug-in браузера та встановлені шрифти.
Все це дозволяє потенційно використовувати відбитки пальців для повної або часткової ідентифікації окремих користувачів або пристроїв. Це працює навіть при неможливості прочитати cookie-файли, при приховуванні клієнтського IP-адреси і навіть використанні іншого браузера. Деякі експерти з комп’ютерної безпеки вважають, що простота прив’язки всіх даних до відбитка з лишком «компенсується» низьким рівнем безпеки цієї технології.
Mozilla випустить оновлення Firefox 67 вже 14 травня.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас