Мінрегіон візьметься за врегулювання забудови в історичних районах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон візьметься за врегулювання забудови в історичних районах

Нерухомість
227
Мінрегіон розпочало роботу щодо врегулювання питання забудови в історичних районах з метою їх збереження та подальшого розвитку.
Про це написав заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.
“Чому європейські міста та інші населені пункти на відміну від українських виглядають набагато атмосфернішими, наповненими багатостолітньою історією та культурою? Тому що в Україні немає комплексного підходу до збереження таких територій та пам’яток, а необхідна містобудівна документація застаріла і неактуальна. Зараз в Україні статус історичного населеного місця має 401 населений пункт, і лише 24% з них мають затверджені історико-архітектурні опорні плани (ІАОП), на основі яких визначаються межі історичних ареалів і режими використання зон охорони пам’яток. Тому зараз ми вивчаємо можливість стимулювання органів місцевої влади у розробленні ІАОП та впровадження механізмів для збереження цих територій. Це важливо”, – зазначив він.
Критерії для віднесення населеного пункту до історичного:
  • наявність історичних, архітектурних, ландшафтних та садово-паркових об’єктів, культурної спадщини, які мають містоутворююче значення;
  • розпланування відповідно до минулих історичних епох (до початку ХХ століття);
  • наявність рядової історичної забудови;
  • збереження основних композиційних центрів та композиційних осей населених місць.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас