В уряді розповіли, як отримати й використати живі гроші на субсидію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді розповіли, як отримати й використати живі гроші на субсидію

Казна та Політика
1280
Кабінет Міністрів України схвалив старт виплати субсидій живими грошима з березня цього року.
Як діятиме нововведення, пояснює «Урядовий портал».
Ті, кому призначена субсидія з 2018 року, у березні отримають готівку, аби сплатити платіжки за лютий 2019 року. Далі вже у квітні надійдуть кошти, аби розрахуватись за спожиті послуги у березні, відповідно, в травні прийдуть за спожиті послуги у квітні. “Старим” субсідіантам будуть нараховувати грошові перекази через Ощадбанк, а Пенсійний Фонд, в свою чергу, виплатить пенсіонерам разом із пенсією.
Як отримати грошовий переказ? Необхідно звернутися до відділення Ощадбанку із паспортом та ідентифікаційним кодом. Кожному субсидіанту відкриють банківський рахунок, куди буде перераховуватися сума субсидії. Ті пенсіонери, котрі отримують пенсію в іншому банку, можуть отримувати субсидію через банкомат цього ж банку. У кого пенсійної картки немає, зможе отримати субсидію разом із пенсією в Укрпошті.
Скільки коштів надійде від Уряду тим, кому призначена субсидія з 2018 року? У березні Укрпошта розішле повідомлення, скільки і яким чином надійде коштів субсидії для оплати комуналки.
Паралельно діятиме монетизація, запущена з січня 2019 року, яка передбачає розрахунки через Ощадбанк за спожиті послуги за результатами вже цього опалювального сезону. Виплату невикористаних субсидій отримуватимуть готівкою.
В уряді приводять приклад. Якщо сім’я отримує щомісяця від держави субсидію у розмірі 1600 гривень, а платіжка за газ у лютому прийде на 1100 гривень, 500 гривень залишиться їй на власні потреби або для оплати рахунку, скажімо, за воду чи електроенергію.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас