У столиці шахрай заволодів нерухомістю на 5 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У столиці шахрай заволодів нерухомістю на 5 млн грн

Кримінал
866
У Києві шахрай, шляхом використання підроблених документів заволодів об’єктами нерухомого майна у м. Києві на загальну суму понад 5 млн грн.
Про це повідомляє прес-служба ГП України.
“Як встановлено досудовим розслідуванням, для реалізації схеми підозрюваний використовував підроблені правовстановлюючі документи, а саме інвестиційні договори та акти прийому-передачі нерухомого майна. На підставі цих документів він зареєстрував за собою право власності на 5 об’єктів нерухомості, які перебувають у спільній сумісній власності мешканців багатоквартирних житлових будинків (місця загального користування) та у подальшому здійснив їх відчуження”, – йдеться у повідомленні.
Також чоловік заволодів нежитловою будівлею одного із комунальних підприємств столиці, завдавши територіальній громаді збитків у розмірі 4,2 млн гривень. Вказана будівля була передана до статутного фонду приватного товариства, яке у подальшому звернулось до Київської місцевої ради з клопотанням про відведення земельної ділянки під будівництво АЗС.
Процедуру відведення земельної ділянки поза конкурсом, яку розпочав департамент земельних ресурсів, призупинено. На незаконно відчужене майно накладено арешт.
Шахраю повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 190 КК України. Наразі його оголошено в розшук.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас