Роботи зі штучним інтелектом можуть замінити журналістів, - NYT — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роботи зі штучним інтелектом можуть замінити журналістів, - NYT

Технології&Авто
187
Провідні світові ЗМІ вже давно використовують штучний інтелект (ШІ) і технології при створенні деяких матеріалів.
Про це повідомляє The New York Times.
Практично третина контенту, опублікованого Bloomberg News, створена з використанням автоматизованих технологій. Завдяки системі, яка отримала назву Cyborg, видання створює тисячі новин.
The Associated Press використовує роботів для створення новин про нижчі бейсбольні ліги США – ШІ відмінно справляється з оголошенням результатів матчу і визначенням найкращих гравців. AP почала експлуатувати технології для написання матеріалів ще в 2014 році, уклавши контракт з компанією Automated Insights.
Нещодавно австралійська версія The Guardian випустила першу історію, написану штучним інтелектом – вона була присвячена обсягам пожертвувань на адресу тієї чи іншої політичної партії.
Forbes на поточний момент тестує інструмент під назвою Bertie, який буде допомагати кореспондентам, генеруючи для них шаблони матеріалів.
У газеті The Washington Post трудиться робот Heliograf, який довів свою корисність під час Літніх Олімпійських ігор 2016, а також президентських виборів в США.
Крім того, Heliograf був задіяний при публікаціях, які висвітлюють місцеві вибори в окремих регіонах – така практика називається геотаргетинг.
Незважаючи на те що і в роботі штучного інтелекту трапляються промахи, експерти схвалюють використання роботів в ЗМІ. Перш за все, ШІ не потрібна орфографічна перевірка – він “грамотний від природи” і дотримується всіх мовних правил, які в нього закладені.
Крім того, на відміну від звичайних кореспондентів, які вважають монотонну роботу нудною, система робить свою справу тихо і “ніколи не скаржиться”.
Втім, журналісти-роботи поки не стануть повноцінною заміною людям, вважає директор з партнерства The Associated Press Ліза Гіббс. За її словами, звільнення людини від рутини дозволить їй проводити більше часу за творчою роботою.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас