Україна цього року має виплатити за кредитами 417 мільярдів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна цього року має виплатити за кредитами 417 мільярдів гривень

Казна та Політика
728
У поточному році на обслуговування і погашення боргів України в бюджеті запланували 417 мільярдів гривень. Міністерство фінансів виділило на погашення та обслуговування державного боргу 15 мільярдів доларів.
З них, 238 мільярдів гривень підуть на внутрішній борг і близько 179 мільярдів гривень – на зовнішній.
Як розповів заступник міністра фінансів Василь Шкурак, графік сплати за боргами досить рівномірний.
Цей борг ми постійно рефінансуємо з використанням, в тому числі, короткострокових інструментів, – пояснив Шкурак, додавши, що платежі за зовнішнім боргом, за словами заступника міністра, заплановані в обсязі близько 179 мільярдів гривень, або 6,1 мільярдів доларів по курсу НБУ. В тому числі, в травні планується погашення за євробондами на мільярд доларів, розміщеними в 2014 році під гарантії уряду США.
Також намічено остаточне погашення у вересні за бондами на 660 мільйонів доларів, випущеними в 2015 році.
Заступник міністра також зазначив, що платежі на користь МВФ протягом 2019 року очікуються в загальній сумі близько 1,2 мільярдів доларів, на користь інших міжнародних фінансових організацій – близько 0,8 мільярдів доларів.
Найбільш суттєві платежі з обслуговування зовнішнього боргу передбачаються в березні і у вересні – по 500 мільйонів доларів за євробондами, випущеними в результаті реструктуризації в 2015 році.
Шкурак також сказав, що такі форс-мажори, як рішення суду Лондона про погашення на користь Росії “кредиту Януковича”, не передбачається, оскільки судовий процес триває, і в цьому році в НБУ не розраховує на його завершення.
За матеріалами:
Ура-информ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас