Угорщина і Словенія спільно просять ЄС профінансувати сполучення газопроводів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Угорщина і Словенія спільно просять ЄС профінансувати сполучення газопроводів

Енергетика
448
Угорщина і Словенія спільно подають заявку на отримання фінансування Євросоюзу для сполучення своїх газопровідних мереж, що дозволить Угорщині купувати скраплений природний газ з Італії.
Про це заявив міністр закордонних справ і торгівлі Угорщини Петер Сійярто, повідомляє прес-служба уряду.
“Диверсифікація джерел постачання газу, тобто можливість купівлі газу з якомога більшої кількості джерел, має ключове значення для Угорщини. З огляду на те, що будівництво хорватського СПГ-терміналу зараз невизначене, і ціна, запропонована Хорватією, також значно перевищує доступну ринкову ціну, на додаток до чого також невизначено, коли американські та австрійські компанії почнуть видобувати румунський газ з-під Чорного моря, ми потребуємо додаткових джерел газу”, – пояснив він.
“Одним з можливих сценаріїв є придбання СПГ через італійські термінали. Нині, однак, інфраструктурні умови для цього не існують з огляду на те, що між італійськими терміналами СПГ і Угорщиною немає газопроводу, – заявив Сійярто.
“Саме тому ми уклали угоду зі Словенією, адже якщо ми з’єднаємо наші дві газопровідні системи, то стане фізично можливим придбати газ з італійських СПГ-терміналів”, – підкреслив він.
“Угорщина та Словенія подали до Європейського союзу спільну заявку на сполучення їхніх систем газопроводу і включення у так званий список проектів спільного інтересу, що є передумовою для отримання фінансування ЄС від проекту розвитку”, – пояснив міністр.
Сійярто зазначив, що зараз ведуться переговори щодо того, якою повинна бути потужність запропонованого інтерконектора. Рішення Ради Європи очікується навесні, додав він.

Довідка Finance.ua

  • Угорщина в значній мірі залежить від Росії у постачанні природного газу, який зараз переважно надходить через трубопровід з України.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас