У Мінфіні розповіли, скільки цього року очікують від зовнішніх кредиторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні розповіли, скільки цього року очікують від зовнішніх кредиторів

Казна та Політика
281
У Міністерстві фінансів розраховують, що в поточному році Україна отримає два кредити від МВФ на загальну суму 2,6 млрд дол, 500 млн євро від ЄС, близько 600 млн доларів від Світового банку і 2 млрд дол. від розміщення євробондів.
Про це розповів заступник міністра фінансів Василь Шкураков, повідомляє прес-служба Мінфіну.
“Україна почала з МВФ нову 14-місячну програму, згідно з якою в грудні 2018 року було отримано перший транш в еквіваленті 1,3 мільярда доларів. У 2019 році в резерви НБУ надійде ще два транші на загальну суму 2,6 мільярда доларів. У рамках макрофінансової допомоги від Євросоюзу в березні до бюджету ми очікуємо отримати другий транш в сумі 500 мільйонів євро. Зараз Мінфін проводить роботу з залучення під гарантію Світового банку кредитних коштів у сумі близько 600 мільйонів доларів. Загалом, за рік ми очікуємо надходження від розміщення євробондів на рівні 2 мільярдів доларів, але все буде залежати від кон’юнктури ринків”, – сказав Шкураков.
Коли ж саме можливий вихід України на зовнішні ринки запозичень, заступник міністра зазначив, що перш за все буде аналізуватися настрій інвесторів.
“Гострої необхідності бігти і позичати під будь-які відсотки у нас немає. Валюти достатньо в країні, що підтверджується обсягами запозичень на внутрішньому ринку. Думаю, буде два або три в залежності від кон’юнктури ринку”, – підкреслив Шкураков.
Він також зазначив, що зараз початок року, і ринки тільки прокидаються. “Але ми вже бачимо, що суверенна крива в порівнянні зі станом на кінець року досить суттєво зміцнилася. Наприклад, прибутковість п’ятирічних євробондів – близько 9,3%. Очікуємо поліпшення ситуації. Ми над цим працюємо”, – акцентував заступник міністра фінансів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас