Кличко дорікнув уряду за несвоєчасні виплати субсидій, через що міста втратять до 7 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко дорікнув уряду за несвоєчасні виплати субсидій, через що міста втратять до 7 млрд грн

Казна та Політика
242
Потенційні втрати місцевих бюджетів через несвоєчасні перерахунки державою субвенції в 2017-2018 роках в разі звернення в суд підприємств по всій Україні можуть скласти близько 7 млрд гривень.
Про це заявив мер Києва Віталій Кличко.
Він нагадав, що, згідно із законодавством, пільги на оплату житлово-комунальних послуг та житлові субсидії населенню надаються за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. Субвенція повинна перераховуватися щомісяця. Але протягом 2017-2018 років зазначена субвенція перераховувалася місцевим бюджетам несвоєчасно.
“Зокрема, за даними Держстату, заборгованість державного бюджету за пільги і субсидії в квітні 2017 склала 35 млрд грн, а в лютому 2018 – 30 млрд гривень. У зв’язку з цим головні розпорядники коштів місцевих бюджетів не могли своєчасно відшкодовувати вартість субсидій і пільг, наданих населенню”, – зазначив Віталій Кличко.
Суд зобов’язав органи місцевого самоврядування оплатити постачальникам послуг заборгованість, що виникла в результаті несвоєчасного перерахування субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.
“Потенційні втрати місцевих бюджетів за несвоєчасний перерахунок державою субвенції в 2017-2018 роках в разі подачі в суд підприємствами по всій Україні можуть скласти близько 7 млрд гривень. Тому АМУ звернулася до Мінфіну надати роз’яснення, за які кошти містам платити судові вимоги, що виникли в результаті несвоєчасного перерахування субвенції державою”, – підкреслив Віталій Кличко.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас