Безвіз активізував поїздки українців за кордон - Держприкордонслужба — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безвіз активізував поїздки українців за кордон - Держприкордонслужба

Казна та Політика
789
Кількість громадян, які перетнули кордон України протягом 2018 року, перевищила 100 млн осіб. На збільшення цієї цифри вплинув безвіз.
Про це заявив голова Держприкордонслужби Петро Цигікал в ефірі одного з українських телеканалів.
“Кордон – це живий організм, і обстановка тут постійно змінюється. Трафік на різних ділянках також не є однорідним і змінюється в залежності від пори року, дня тижня або навіть з наближенням свят. У цьому (2018 – ред.) році цифра громадян, які перетнули кордон України, перевищила 100 млн осіб. Це дуже багато”, – зазначив Цигікал.
Він також додав, що в цю цифру входять і українці, і громадяни інших країн і “порівняно з 2017 роком, в 2018 році зафіксовано збільшення пасажиро-транспортного потоку в середньому на 4%”.
Він також зазначив, що українці стали більше їздити за кордон, переважно в Європейський Союз, користуючись безвізовим режимом.
“Безвіз активізував поїздки наших співгромадян за кордон. Так, наприклад, з 11 червня 2017 року по 10 червня 2018 року в пунктах пропуску через державний кордон зафіксовано 20,3 мільйона перетинів державного кордону громадянами України на виїзд в країни ЄС, тоді як до введення безвізу (з червня 2016 року по червень 2017 року – ред.) таких перетинів було всього близько 17,8 млн. тобто, за рік безвізу українці більш ніж 2,5 мільйона разів частіше перетинали кордон в ЄС. Ми вже маємо понад 34 мільйони перетинів кордону українцями в ЄС, і майже 2,2 млн з цієї кількості – це чисто безвіз”, – розповів голова ДПСУ.
Щодо завантаженості кордонів, то, за його словами, проблеми залишаються на автомобільних пунктах пропуску на кордоні з ЄС, особливо з Польщею.
“Щорічно приріст тільки легкових автомобілів коливається в межах від 400 до 700 тисяч. Серед причин цього явища є європейський вектор інтересів українців з урахуванням безвізу, і недостатньо розвинену інфраструктуру пунктів пропуску. Кількість автомобільних пунктів пропуску на кордоні з ЄС недостатня. Їх всього 18, тоді як потрібно в два рази більше”, – зазначив Цигікал.
Любите подорожувати? Тоді ви знаєте, що без кредитної картки за кордоном складно. Портал Finance.ua підібрав для вас найкращі пропозиції за кредитними картками.

Обрати картку для поїздок за кордон

За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас