Напередодні банкрутства з банку «Хрещатик» незаконно вивели 2,3 млрд грн - Фонд гарантування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Напередодні банкрутства з банку «Хрещатик» незаконно вивели 2,3 млрд грн - Фонд гарантування

Кримінал
470
За декілька місяців до визнання неплатоспроможним банку «Хрещатик» з нього вивели 2,3 мільярда гривень. Більшість коштів потрапили на рахунки пов’язаних з банком осіб.
Даний факт виявили у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб, який займається ліквідацією банку.
Так, за декілька місяців до банкрутства керівництво банку ухвалило рішення про купівлю цінних паперів, що належали фіктивним компаніям.
«Це, наприклад, компанії, що не мають на балансі жодних активів, обігових коштів, часто зареєстровані за однією юридичною адресою, а у штаті мають всього кілька працівників. На момент запровадження тимчасової адміністрації таких облігацій на балансі банку «Хрещатик» було виявлено загалом на 2,3 млрд грн», — йдеться у повідомленні ФГВФО.
Зазначається, що майже у 92% випадків компанії, яким перерахували кошти у банку «Хрещатик», виявилися пов’язаними з керівництвом цього банку.
Нацбанк визнав банк «Хрещатик» неплатоспроможним 5 квітня 2016 року, а вже менше чим за два місяці — 2 червня 2016 року — за пропозицією Фонду гарантування вкладів регулятор прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації банку.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас