ООН потрібно $162 млн для реалізації гуманітарних проектів в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН потрібно $162 млн для реалізації гуманітарних проектів в Україні

Казна та Політика
73
Для реалізації гуманітарних проектів в Україні системам ООН необхідні $162 млн, заявляє координатор системи ООН з гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані.
“В 2019 році необхідно $162 млн (критично важливі пріоритети становлять $135 млн) для надання допомоги і захисту 2,3 млн найбільш вразливих чоловіків, жінок і дітей”, – йдеться у зверненні координатора, оприлюдненому в четвер у звіті “Багаторічна стратегія гуманітарного реагування. План гуманітарного реагування в період з січня по грудень 2019 року”.
$47,6 млн передбачені на психосоціальну підтримку, моніторинг захисту прав людини, допомогу у сфері індивідуального захисту, маркування забруднених мінами територій; $31,8 млн необхідні для забезпечення сталого доступу постраждалих в результаті конфлікту до достатньої кількості води належної якості і мінімальних санітарних гігієнічних послуг; $27 млн передбачено на створення запасів будівельних матеріалів і непродовольчих товарів на випадок НС, а також на паливо для обігріву, обігрівачі, теплий одяг та ізоляцію укриттів для найбільш уразливих груп населення.
Крім того, $19,2 млн необхідні для забезпечення продовольчої безпеки; $18,1 млн передбачено на надання життєво необхідних і первинних медичних послуг, відновлення і реконструкцію систем медичних послуг і інфраструктури, закупівлю та розподіл предметів медичного призначення, основних медикаментів, а також безпосередня підтримка лабораторій, включаючи послуги банків крові.
Також $6,5 млн плануються передбачити на покращення доступу дітей і молоді до освіти, $5 млн на координацію та управління гуманітарною діяльністю, $6,5 млн на багатоцільову грошову допомогу постраждалому населенню.
Планом, зокрема, передбачається, що район надання гуманітарної допомоги буде розширено до 20-км зони уздовж лінії розмежування з обох сторін.
“Це було зроблено з метою надання необхідної допомоги найбільш вразливій частині населення, навіть якщо ці люди не постраждали безпосередньо від обстрілів”, – пояснили в організації.
Майже 45% проектів, включених у план, містять готівковий або ваучерный компонент, що передбачає передачу готівкових коштів безпосередньо нужденним, тоді як в 2018 році цей показник становив 40%.
“Доступ гуманітарних організацій до населення, яке потребує допомоги, а також доступ цивільних осіб, постраждалих від конфлікту, до життєво важливих товарів і послуг на сході України, все ще ускладнений. Обстріли, загрози розриву мін і боєприпасів, логістичні проблеми, обмежена кількість пунктів пропуску, а також бюрократичні перепони продовжують перешкоджати наданню гуманітарної допомоги і захисту”, – підкреслюється в звіті.
Крім цього, також вказується, що гуманітарний план реагування на 2018 був профінансований лише на 38%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас