Мережеві компанії і ЛЕП зараз недоінвестовані – голова ДТЕК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мережеві компанії і ЛЕП зараз недоінвестовані – голова ДТЕК

Енергетика
188
Максим Тимченко, генеральний директор ДТЕК, найбільшого приватного енергохолдингу України, вважає, що дистрибуція електроенергії за допомогою мережевих компаній є найбільш перспективним варіантом розвитку ринку.
Про це він розповів у Давосі, пояснюючи плани на купівлю двох постачальників “Київобленерго” і “Одесаобленерго”.
За його словами, не тільки енергетика, але також і безпосередньо економіка залежить від рівня розвиненості всієї інфраструктури від лінії передач до мережевого обладнання.
Угода ще не закрита, але в компанії роблять велику ставку на розвиток саме такого підходу для інвестицій. Тимченко також зазначив, що мережеві компанії і ЛЕП зараз недоінвестовані, через що мають проблеми з високим зносом і не можуть почати оновлювати обладнання.
Головною причиною відсутності мотивації вкладати фінансові кошти в енергетику і зниження витрат назвали застарілу модель тарифікації, яка вимагає істотного доопрацювання.
Як каже Тимченко, мережеві компанії очікує низка викликів, серед яких цифровізація, розподілена генерація, спроможість домохазяйств щодо встановлення альтернативних джерел енергії (сонячні панелі та ін.), і саме це найбільш перспективний напрям, де можна реалізувати всі переваги розподільних мереж.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас