У США винайшли пристрій, який перетворює сигнали Wi-Fi на електрику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США винайшли пристрій, який перетворює сигнали Wi-Fi на електрику

Технології&Авто
962
Дослідники з Массачусетського технологічного інституту випустили перший повністю гнучкий пристрій, який може перетворювати енергію сигналів Wi-Fi на електрику, необхідну для живлення електроніки.
Такий тип антени, яка перетворює електромагнітну енергію на постійний струм, називається ректенна. Вченим вдалося зробити цю ректенну гнучкою.
Оскільки ректенна є гнучкою, її можна розгорнути на великих площах, подібно до шпалер, або використовувати в невеликих портативних пристроях, таких як гнучкі смартфони. Ця технологія може бути використана навіть в медичних імплантатах.
“В ідеалі ви не хочете використовувати батареї для живлення цих систем, тому що, якщо вони будуть пропускати літій, пацієнт може померти. Набагато краще збирати енергію з навколишнього середовища, щоб живити ці маленькі лабораторії всередині тіла і передавати дані на зовнішні комп’ютери, – сказав інженер Хесус Грааль з Технічного університету Мадрида.
Нова ректенна може захоплювати більш високі частоти, ніж інші гнучкі випрямлячі, які не можуть захоплювати гігагерцові частоти, на яких працює Wi-Fi.
“Така конструкція дозволила створити повністю гнучкий пристрій, достатньо швидкий для охоплення більшості радіочастотних діапазонів, використовуваних нашою повсякденною електронікою, включаючи Wi-Fi, Bluetooth, стільниковий LTE і багато інших”, – пояснив інженер Сюй Чжан з MIT.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас